Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Finsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Finsko.

Kotka – průmyslová kráska Finska

Kotka – průmyslová kráska Finska

Kotka situovaná na jihu Finska, východně od hlavního města Helsinek je jedním z nejdůležitějších průmyslových přístavů v zemi. Město tvoří obrovské továrny na výrobu celulózy a velké nádrže na olej. Rozhodně zde nemůžete očekávat malebné dřevěné domky, ale Kotka přesto ukrývá něco, co turisty přitahuje…

celý článek

 

Rauma - město proslavené krajkou

Rauma - město proslavené krajkou

Na západním pobřeží Finska se rozkládá malebné město Rauma, kde žije okolo 36 tisíc obyvatel. Proslavilo se především díky nádherné, ručně vyráběné krajce. Tradice její výroby sahá do 18. století a místní lidé se tímto jemným materiálem pyšní dodnes. Zdejší krajkářskou tradici oslavují na každoročně konaném festivalu.

celý článek

 

Jazzové Pori

Jazzové Pori

Na západním pobřeží Finska se rozkládá městečko Pori (švédsky Björneborg), které proslulo především mezinárodním jazzovým festivalem, který se zde každoročně koná. Město má skvělou polohu u moře a řeky zároveň. Nezaměnitelný ráz pak dávají městu staré domy, parky, promenáda a malebná náměstí.

celý článek

 

Autem do Finska

Autem do Finska

Finsko je krásná skandinávská země, která je kvůli obrovskému počtu vodních ploch často přezdívaná „Zemí tisíců jezer“. Kromě jezer však nabízí nespočet dalších přírodních krás, včetně 22 národních parků, proto se rozhodně vyplatí prozkoumat Finsko po vlastní ose.

celý článek

 

Savonlinna – kde se rozléhá opera

Savonlinna – kde se rozléhá opera

V samém srdci finské jezerní oblasti Saimaa se rozkládá romantické město Savonlinna. Leží na dvou ostrovech mezi jezery Pihlavesi a Haapavesi. Kvůli četným památkám se stalo vyhledávaným cílem turistů a vy své návštěvy rozhodně nebudete litovat.

celý článek

 

Národní park Oulanka

Národní park Oulanka

Národní park Oulanka je považován za nejkrásnější a nejoblíbenější park celého Finska. Se svou rozlohou 270 km čtverečních je také největším parkem v zemi. Založen byl v roce 1956 a v dnešní době stále uchovává překrásnou a nedotčenou severskou přírodu.

celý článek

 

Chladná, ale krásná Karélie

Chladná, ale krásná Karélie

Karélie – oblast, která v minulosti představovala to pravé a nefalšované Finsko, kde jste se v izolovaných osadách uprostřed hustých lesů mohli setkat s lidmi, jež dodržovali staré zvyky a tradice. Karélie byla jednoduše symbolem všeho typicky finského a i dnes je jakýmsi magickým slovem.

celý článek

 

Finské Alandy

Finské Alandy

Souostroví Alandy je tvořeno asi 6500 ostrovy a ostrůvky, které najdeme v Botnickém zálivu mezi finským Turku a švédským Stockholmem. Alandy jsou finskou provincií se švédsky mluvícím obyvatelstvem. Jsou převážně rovinaté, nejvyšším bodem je Orredals Klint měřící 129 metrů. Největším ostrovem je Aland a na něm najdeme také hlavní město Marienhamn.

celý článek

 

Turku – vstupní brána do Finska

Turku – vstupní brána do Finska

Nádherné přístavní město Turku ležící na řece Aurajoki je jedno z nejznámějších a také nejnavštěvovanějších finských měst. Dřívější hlavní město Finska se pyšní bohatou historií, ale oplývá také moderní architekturou. Svým návštěvníkům tak má jistě co nabídnout.

celý článek

 

Poklady Helsinek

Poklady Helsinek

Helsinky jsou jedinečným přímořským městem, které je tvořeno množstvím zálivů, členitým pobřežím a spoustou malých ostrůvků. Založeny byly v roce 1550 při ústí řeky Vantaa, nejsou tudíž nijak starobylé, ale vaše srdce si dokážou získat spoustou jiných předností.

celý článek

 

Národními parky Laponska

Národními parky Laponska

Laponskem bývá označováno historické území Sámů neboli Laponců, kteří do Evropy přišli ze severní Asie již před stovkami let. Jelikož jde o kočovný kmen, který by těžko souhlasil s připoutáním k jednomu místu, rozprostírá se jejich území v severní části Norska, Švédska, Finska a Ruska.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko