Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Finsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Finsko.

Ekenas - poklidné pobřežní městečko

Ekenas - poklidné pobřežní městečko

Na jihu Finska se nachází poklidné pobřežní městečko Ekenäs, které má okolo 15 tisíc obyvatel, z nichž většina mluví švédsky. Také proto se pro město užívá švédský název, finsky se město nazývá Tammisaari.

celý článek

 

Naantali – ve světě Mumínků

Naantali – ve světě Mumínků

Malé městečko Naantali leží na jihozápadě Finska, nedaleko města Turku. Je známé především díky Muumimaailma – světu Mumínků, což je jedna z nejoblíbenějších finských rodinných atrakcí. K dalším zajímavým místům patří také klášter a pěkné malé přístaviště.

celý článek

 

Finské Kemi láká návštěvníky na ledoborec a sněžný hrad

Finské Kemi láká návštěvníky na ledoborec a sněžný hrad

Ve finské provincii Lappi se nachází důležité průmyslové a přístavní město Kemi. V letním období není nikterak zajímavým místem, zatímco v zimě přitahuje spousty návštěvníků. Je totiž domovem dvou vyhledávaných zimních atrakcí a to pravého arktického ledoborce Sampo a sněžného hotelu Lumilinna, v němž se ukrývá i ledový hotel.

celý článek

 

V Seinäjoki se zahřejete horkokrevným tangem

V Seinäjoki se zahřejete horkokrevným tangem

Západ Finska zdobí městečko Seinäjoki, které se proslavilo především moderními stavbami slavného architekta Alvara Aalta. Nejen ony jsou však důvodem, proč by město mělo být více než jen dopravní křižovatkou na cestách za hlavními zajímavostmi Finska. Seinäjoki bývá v létě také dějištěm dvou významných festivalů - Tangomarkkinat a Provinssirock.

celý článek

 

Kristinestad – odkud kočky houfně utíkaly

Kristinestad – odkud kočky houfně utíkaly

Na jihozápadním pobřeží Finska se rozkládá příjemné 8 tisícové městečko Kristinestad, které se může pochlubit pestrou námořnickou historií. V minulosti bylo totiž důležitým přístavem, z něhož se dopravoval dehet a dřevo do vzdálených přístavů. Dnes už je místní přístav v ústraní zájmu, ale dřevo a brambory jsou zdrojem obživy mnoha zdejších obyvatel.

celý článek

 

Hämeská dobytčí cesta

Hämeská dobytčí cesta

Jihem Finska prochází jedna z nejstarších cest v zemi. Na mnoha místech dodnes nezpevněná Hämeská dobytčí cesta vede z Hämeenlinny až do města Turku. V dávných dobách sloužila obchodníkům, vojákům, poutníkům i králům, a přestože je nazývána dobytčí stezkou, zboží po ní bylo přepravováno převážně s pomocí koňů.

celý článek

 

Hetta, polární zima na psím spřežení

Hetta, polární zima na psím spřežení

Sněhové vločky, třpytící se bílé pláně, zářící hvězdy, zima i suchý vzduch. Zimní sportovní aktivity a pozorování polární záře. Malinká vesnička, ale ohromné zážitky.

celý článek

 

Hanko – nejjižnější finské město

Hanko – nejjižnější finské město

Téměř desítitisícové Hanko je nejjižnějším finským městem. Vyrostlo na dlouhém písčitém poloostrově jako lázeňské město na přelomu 19. a 20. století. V tomto období jej hojně vyhledávali ruští šlechtici, caři a umělci, kteří sem přijížděli relaxovat. Vystavěli si zde vznešené vily, které dnes patří mezi hlavní turistické atrakce.

celý článek

 

Kuopio ukrývá největší saunu světa

Kuopio ukrývá největší saunu světa

Uprostřed hustých lesů se na severu finské jezerní oblasti rozkládá velmi pěkné devadesátitisícové městečko Kuopio. Je příjemným místem, které má všechny typicky finské rysy – najdete v něm jezera, lesy, lyžařské můstky i sauny. Navíc, jako jedno z mála míst v zemi, se může pochlubit i „horou“ zvedající se do výšky 224 metrů nad hladinu jezera.

celý článek

 

Suomenlinna – finská pevnost na seznamu UNESCO

Suomenlinna – finská pevnost na seznamu UNESCO

Asi 15 minut plavby lodí z helsinského přístavu je vzdálena námořní obranná pevnost Suomenlinna. Rozkládá se na osmi dodnes obydlených ostrovech a od roku 1991 je zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO pod názvem „pevnost Finska“. Vzhledem ke své dosažitelnosti z finské metropole je oblíbeným jednodenním výletem mnoha turistů.

celý článek

 

Kerimaki - unikátní dřevěnný kostel

Kerimaki - unikátní dřevěnný kostel

Na jihovýchodě Finska se cca 20 km od města Savonlinna nachází malá vesnička Kerimäki, v níž žije necelých 6 tisíc stálých obyvatel. Sama o sobě by nebyla ani tak zajímavá, kdyby neukrývala nádherný dřevěný kostel, který je údajně dokonce největším kostelem svého druhu na světě.

celý článek

 

Rekreační oblast Ruunaa

Rekreační oblast Ruunaa

V nejsevernější části finské Karélie se rozkládá jezero Pielinen, které je šestým největším v zemi. Jezero je neskutečně úchvatné a okolo něj se nachází množství turisticky přitažlivých míst. Jedním z nich je například rekreační oblast Ruunaa, která je považována za hlavní středisko vodních sportů v oblasti.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko