Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Finsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Finsko.

Národní park Koli

Národní park Koli

V oblasti Severní Karélie se na břehu Pielinského jezera rozkládá Národní park Koli, který patří k nejznámějším chráněným územím ve Finsku. Byl založen v roce 1991, z důvodu ochrany krajiny Koli, zdejších rostlinných biotopů a starého horského lesa.

celý článek

 

Za unikátní kulturou do Ilomantsi

Za unikátní kulturou do Ilomantsi

Ilomantsi je nejtypičtější a nejpravoslavnější obcí Severní Karélie. Leží na východě Finska a ještě dnes se může pyšnit velmi originální kulturou. Setkáte se zde s přátelskou atmosférou, a pokud budete mít štěstí, budete se moci zúčastnit tradičních lidových slavností Praasniekka. Toto místo byste během cestování po Karélii rozhodně neměli vynechat.

celý článek

 

Joensuu - hlavní město Severní Karélie

Joensuu - hlavní město Severní Karélie

Padesátitisícové město Joensuu leží severovýchodně od Helsinek a je hlavním městem finské provincie Severní Karélie. Toto univerzitní město rozkládající se při ústí řeky Pielisjoki je vyhledávaným turistickým centrem s bohatou nabídkou služeb, má dobrý trh a čilý noční život. Tím vším dokáže kompenzovat nedostatek zajímavých míst.

celý článek

 

Imatra - průmyslové centrum na ruských hranicích

Imatra - průmyslové centrum na ruských hranicích

V jihovýchodním Finsku se v oblasti zvané Jižní Karélie rozkládá třicetitisícové město Imatra. Leží těsně u hranic s Ruskem a s ruským městem Svetogorsk tvoří jakési dvojměstí. V 19. století se Imatra těšila z velkého turistického zájmu, který však ukončily války a průmyslový rozvoj. Město tak ztratilo značnou část svého kouzla.

celý článek

 

Lohja - hornické městečko

Lohja - hornické městečko

Na jižním pobřeží Finska se západně od Helsinek rozkládá poklidné a přátelské vnitrozemské město Lohja. Vyrostlo na břehu Lohjanjärvi, největšího jezera v jižní části země. Ve městě, které rozhodně stojí za návštěvu, nyní žije okolo 36 tisíc obyvatel.

celý článek

 

Uusikaupunki

Uusikaupunki

Na jihozápadním pobřeží Finska se v Botnickém zálivu rozkládá 16 tisícové městečko Uusikaupunki, které patří k nejpřitažlivějším místům v zemi. Je samosprávným územním celkem v regionu Varsinais-Suomi. Panuje v něm příjemná a uvolněná atmosféra, rozhodně se tedy vyplatí, strávit zde alespoň dva dny.

celý článek

 

Alandy – cyklistický ráj

Alandy – cyklistický ráj

Součástí Finska je málo známá ostrovní oblast známá jako Alandy (Åland), kterou najdeme v Botnickém zálivu. Jde o zvláštní geopolitický celek, který sice patří k Finsku, ale mluví se na něm Švédsky. Alandy mají vlastní parlament, vlajku a vydávají dokonce i vlastní poštovní známky.

celý článek

 

Jyvaskyla – odkaz Alvara Aalta

Jyvaskyla – odkaz Alvara Aalta

V samém středu finské jezerní oblasti se rozkládá přibližně 84 tisícové městečko Jyväskylä, které se proslavilo především unikátní architekturou spojenou se jménem zdejšího slavného obyvatele Alvara Aalta. Stalo se tak Mekkou milovníků architektury z celého světa, kteří sem přijíždějí hodnotit a obdivovat jeho stavitelské umění.

celý článek

 

Inari – centrum sámské komunity

Inari – centrum sámské komunity

Malinkatá vesnička Inari ležící ve východním Laponsku je hlavní sámskou komunitou v regionu a centrem opravdového sámského řemesla. I když galerie a butiky již mají komerční atmosféru, stále zůstává tím nejlepším místem ve Finsku, kde se nejlépe seznámíte se sámskou kulturou. V obci žije okolo 550 stálých obyvatel.

celý článek

 

Lahti - středisko zimních sportů

Lahti - středisko zimních sportů

V jižním Finsku se asi 100 km od Helsinek rozkládá stotisícové Lahti, které je považováno za jedno z hlavních středisek zimních sportů. Toto moderní město je také jedním z největších ve Finsku a nabízí řadu kulturních zařízení a architektonických památek.

celý článek

 

Ruka – kam jezdí Finové na lyže

Ruka – kam jezdí Finové na lyže

V krásné chráněné přírodní oblasti Koillismaa v centrálním Finsku se nachází hlavní finský lyžařský areál s názvem Ruka. Najdeme jej asi 30 km severně od rozlehlého pohraničního města Kuusamo. Nejen v zimě je zde rušno, Ruka má také v létě co nabídnout.

celý článek

 

Ivalo - brána do Laponska

Ivalo - brána do Laponska

Na samotném severu Finska se v oblasti východního Laponska rozkládá tři a půl tisícové městečko Ivalo, které i když není turistickou destinací, nabízí řadu obchodů, služeb a má dokonce i letiště. Je spíše jen jakousi základnou pro přijíždějící skupinky turistů, kteří se z něj vydávají dále za poznáním krás Laponska.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko